BREVIARI D’UN BIZANTÍ

Breviari d’un bizantí (Arola Editors, 2007), premi Rovira i Virgili, de Tarragona, és un dels llibres de prosa assagística més importants, intel·ligents i personals de la literatura catalana, format per textos breus, diversos, que poden ser llegits en qualsevol ordre, ja que són independents, tot i que responen a una mateixa actitud intel·lectual, moral i estètica. No és pròpiament un diari en el sentit circumstancial. Josep Iborra (Benissa, 1929-València, 2011) va ser narrador, crític literari, professor i incitador cultural, en un període especialment difícil i, a la llarga, fructífer de la història literària valenciana, el de la postguerra franquista i la transició. Amic i contertulià de Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Vicent Ventura, Francesc de P. Burguera, la seua activitat, sempre en un segon pla, va ser un estímul impagable per a les noves generacions d’escriptors que han anat succeint-se al sud del Sénia, tot i l’hostilitat del context. Altres obres importants de l’autor són: el llibre de narracions Paràboles i prou (1955) i els assaigs Fuster portàtil (1982), Confluències (1995), La trinxera literària (1995), Inflexions (2005) i Fuster, una declinació personal (2014)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X