LLIBRE DE MERAVELLES

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) és considerat per la crítica el poeta més gran que han donat les lletres valencianes des de l’època d’Ausiàs March i Roís de Corella en el segle XV, a més de ser un dels principals renovadors de la lírica catalana contemporània. La quasi totalitat de la seua poesia ha estat recollida en els deu volums d’Obra Completa i en els tres toms del Mural del País Valencià. El Llibre de meravelles (3 i 4 Edicions, 1971) és probablement la seua obra més llegida i divulgada: un poètic recorregut, esplèndidament amorós i crític alhora, per la València del seu temps. El poeta que millor ha sabut cantar els pobles i la geografia tota del País Valencià. Va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1978) i el Premi de les Lletres Valencianes (1984). Els seus poemes han estat musicats per diversos cantants; cal recordar les versions de Maria del Mar Bonet i Miquel Gil i, de manera especial, la interpretació del Coral romput feta per Ovidi Montllor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X