MATÈRIA DE BRETANYA

Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid 1927- València 2009) és una de les veus més destacades de les escriptores valencianes del segle XX. Com a poeta cal destacar les recopilacions de poemes Un món rebel (1964), Conjugació en primera persona (1969), Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976), i Llibre d’amic i amada (1980). Una producció ben important que quedà, tanmateix en segon terme degut a l’èxit de la seua novel·la Matèria de Bretanya (1976), guanyadora en 1975 del premi Octubre-Andròmina de Narrativa, convocat per l’editorial Tres i Quatre. Podríem dir que Matèria de Bretanya és una petita obra mestra de sensibilitat i domini literari basada en els records  i vivències personals del poble de la seua infantesa, Altea. Sánchez-Cutillas recrea un món pròxim i mític, amb escenes que molt bé podrien haver format part també dels seus bells i emotius poemes. Fou distingida com a “Valenciana de l’any 2005” per la Fundació Huguet i com a Sòcia d’Honor de l’AELC.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X