CRIM DE GERMANIA

Composta com un joc d’espills, la novel·la Crim de Germania (Edicions Bromera, 1980) va rebre en 1979 el Premi Andròmina, convertint-se en un llibre de culte. La revolta dels agermanats en el segle XVI constitueix un episodi clau de la història valenciana.Autor de referència amb obres com Ribera i El Mut de la Campana, Josep Lozano (Alginet, 1948) recobra l’ambient d’un temps: «els personatges i els fets que pateixen a partir de diverses perspectives i registres narratius heterogenis, en la tradició de Manhattan Transfer de John Dues Passos». Fitxes de cort policial, documents i fulls volants nodreixen aquesta novel·la que Lozano ha reescrit i enriquit «amb voluntat d’agilitat i concisió, amb un llenguatge accessible per al lector». En la versió definitiva inclou dues històries que no figuraven en la primera edició: «El dia de la sang» i «El senyal evident». És també autor de guions de televisió i cinema, traductor i col·laborador en revistes literàries. L’any 2006 creà la revista Aljannat. Revista d’Estudis Locals d’Alginet. Fou promotor de la Festa Estellés.  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X