EL TRAMVIA GROC

Joan Francesc Mira (València, 1939) és escriptor, antropòleg i hel·lenista i un dels referents centrals de la literatura catalana contemporània. Autor d’una extensa producció assagística i novel·lística, cal destacar entre la seua producció més recent Borja papa (1996) i la trilogia formada per Els treballs perduts (1989) –al voltant del mite d’Hèrcules–, Purgatori (2002) –sobre la part central de la Comèdia de Dante– i El professor d’història (2008), a partir del mite de Faust. Ha excel·lit en la traducció dels clàssics, com la Divina Comèdia de Dante Alighieri, els Evangelis i l’Odissea d’Homer. El tramvia groc (Proa, 2013) és una visió de la pròpia infantesa, marcada per una sèrie de vivències rurals i urbanes, al si d’una família de classe mitja de tarannà conservador. L’autor recrea l’entorn físic de la casa familiar en el barri de la Torre, de València, amb una evocació històrica que remunta fins els romans i els cartaginesos. El motiu que articula els diversos capítols i que dóna títol al llibre és el tramvia groc que connectava el barri amb el centre de la ciutat. La seua obra ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi (1991), la Medalla d’Or de la Ciutat de Florència (2001), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2004), el Premi Jaume Fuster (2007), el premi 9 d’Octubre de les Lletres Valencianes (2016) o la Medalla de la Universitat de València (2016).  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X