JÚLIA

Al llarg de quatre dècades Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) ha publicat amb regularitat i un gran domini de l’ofici, una cinquantena llarga de títols, principalment de narrativa però també de poesia, teatre, assaig, guions radiofònics i televisius, prosa memorialística i traducció; a més dels articles publicats en premsa. En les seues novel·les, igual que en els contes, Isabel-Clara Simó vol retratar les diferents facetes de la “comèdia humana”. La seua novel·lística recrea personatges complexos que mantenen relacions conflictives que l’autora presenta en relats ben estructurats i amb un acurat treball de llenguatge. Júlia (Edicions Bromera, 1983), una novel·la sobre la revolució del petroli a Alcoi, ha esdevingut un clàssic indiscutible de la literatura catalana contemporània. Vint anys després de la primera edició, l’autora la va reescriure per superar les vacil·lacions lingüístiques i d’estil de l’anterior versió. Ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2016)  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X