L’ILLA DE L’HOLANDÉS

Ferran Torrent (Sedaví,1951)és un dels escriptors en valencià actuals més reconeguts i amb major xifra de vendes. Un dels trets més característic dels seus escrits és l’ús que fa dels ambients i de les variants lingüístiques valencianes aplicats de manera intel·ligent als seus arguments i diàlegs característics de la novel·la negra. Entre la seua producció cal destacar Gràcies per la propina (1994), que va rebre el premi Sant Jordi de novel·la, i Societat limitada (2002), guanyadora dels premis Joan Crexells, Nacional de la Crítica i Crítica Serra d’Or. Amb un estil que transita de la novel·la negra a la costumista, l’autor ha anat creant un món i uns personatges de ficció que retraten la cara més canalla i corrupta del submón de la València actual. Tot això amb un estil personalíssim i una llengua, en les variants de l’Horta i de la ciutat de València, rica i moderna, i amb uns diàlegs àgils i incisius. A L’illa de l’holandès (Columna), Lluís Dalmau, un novel·lista en crisi de creativitat, és confinat en una illa per les seues idees contràries a un règim dictatorial. La desolació inicial aviat canviarà amb el contacte amb una gent disposada a preservar la petita parcel·la de llibertat que s’han construït.  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X